19. 10. 2011, aktualizováno 10. 12. 2021

„Zabýváme se dodávkou, zaměřením, následným zpracováním a finální montáží především celoskleněných dveří, sprchových koutů, vanových stěn a zástěn. Provádíme dodávku a montáž barevných lakovaných skel do kuchyní, dodáváme skla pro potřeby truhlářů, zámečníků, stavebních firem a to vše v co nejkratším termínu od poptávky po finální realizaci za solidní ceny“, říká o své firmě JK Sklo Josef Kohout.

Máte opravdu široký záběr. O tom, že jste velmi vytížený podnikatel, svědčí i fakt, že jste musel na chvíli vypnout mobil, abyste si našel čas na náš rozhovor…

Vždycky jsem si přál pohybovat se v oblasti podnikání. To se mi splnilo založením mé společnosti a musím říct, že snad není nic, co by mne nebavilo. Je to spíš šílená zodpovědnost, která vám nedá spát a která vám asi bere nejvíce síly. Jsem ale svým vlastním pánem, dělám věci a práci tak, aby byla co nejlepší a nejkvalitnější a nemusím se s nikým o tom hádat. Vždycky jsem tak práci chtěl dělat, ale mnohokrát mi to umožněno nebylo. Teď mám příležitost všem dokázat, že poctivá práce má ten největší smysl a myslím, že nám to jde velmi dobře. A to mne na tom baví asi nejvíce.


A co úrazy? Děláte přeci se sklem..
Samozřejmě se může stát cokoliv, práce se sklem je velmi náročná a sklo je váhově poměrně těžké. Musíte si dávat pozor při manipulaci se stojany na sklo, při přenášení samotných skel i při montážích. Už jsme tedy zažili strhnutý nehet a určitě proběhlo i několik škrábanců.


Tak to se pojišťovna moc nezapotila..
Děláme spoustu různých věcí a nebojíme se přijímat i takové zakázky, které jsme dříve nedělali. Nejvíce se ale pohybujeme v oblasti výroby a montáží sprchových koutů, sprchových zástěn, celoskleněných dveří, celoskleněných stěn, zrcadel, barevných skel (lacobelů) do kuchyňských linek. Také dovážíme sklo pro firmy, které vyrábí balkóny nebo třeba zábradlí.


Je nějaká zakázka, na kterou jste obzvlášť hrdý?
Řekl bych, že každá zakázka, která se nám povede, je pro nás potěšením. Zakázka, na kterou mohu být hrdý, je většinou ta, která je pro nás náročnější, strávíme nad ní spoustu času a nakonec se pak ještě perfektně vydaří. Nedávno jsme se podíleli na modernizaci statku v jižních Čechách, kde jsme montovali atypické skleněné stěny a sprchový kout v podkroví. Bylo to velmi náročné, ale myslím, že je to zrovna jedna ze zakázek, na kterou hrdý jsem.

Když se dílo podaří, je to velké uspokojení a hlavně dobrá reference, která přinese další zakázky..
Ano. Dáváme přednost hlavně osobnímu kontaktu se zákazníky. Ze začátku jsme s kolegou objížděli tzv. firmu od firmy a nabízeli vše, co dokážeme vyrobit a zprostředkovat. Spoustu zákazníků nám také přinesl váš portál NejŘemeslníci, vytvořili jsme také propagační letáky, internetové stránky. Snad nám pomáhá i náš styl podnikání.


Jaký? Nenapínejte mě…!
Že se snažíme vždy držet určitých zásad a to slušnost, rychlost, solidnost, kvalita, příjemná komunikace za všech okolností.


Přesto to jistě pokaždé není ideální. Máte nějaké podnikatelské bolístky?
Nebudu lhát, nepodnikám zase tak dlouho, abych měl dostatečný kapitál na profinancování větších zakázek. To se ale samozřejmě změní, takže to je jen takové přechodné ,,trápení“. A pak je to samozřejmě občasné neprofesionální chování lidí, se kterými se potkávám. To ale asi nebude jen můj problém, v mém oboru, ale globální.


Na našem portálu jste sedm měsíců, jak jste se o nás vlastně dozvěděl?
Na NejŘemeslníky narazil můj kolega v pořadu Den D a velmi ho zaujala právě možnost hodnocení zakázek podle spokojenosti zákazníků. Právě dobré hodnocení od zákazníků je pro nás to nejdůležitější, co bychom rádi slyšeli. Přeci jen doporučení je pro každého ta nejlepší reklama.


Máte pro zákazníky nějaký tip na vychytávku? Nebo radu, čemu by se měli vyhnout?
V našem oboru můžete těžko obecně vymyslet nějakou „vychytávku“. Záleží na individuálních řešeních zakázek. Pokud ale zakázka nějakou tu „vychytávku“ potřebuje, určitě Vám ji poradíme:o) Stejně tak je to s radami, čemu by se měli vyhnout. Všechno je lepší prodiskutovávat osobně.


Stačíte také nějak relaxovat?
Rozhodně je to náročnější, než když jsem měl pevné zaměstnání, ale jednu zálibu a zároveň relaxaci si nikdy neodepřu – hokej a tenis. Dokud budu moct, vždycky si minimálně dvakrát týdně dojedu na led vyčistit hlavu a vybít trochu té negativní energie.


Tak přeji příliv té pozitivní energie do vašeho podnikání.

Dana Říhová

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
5 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Monika
Monika
12 let před

Dobrý den,
bydlím v Lounech v panelovém domě.
Máme v úmyslu zateplovat a vznikl problém!
Výbor Společenství spoluvlastníků složený ze tří lidí si usmyslel,
že budou kliky dveří balkonů v mezipatrech bez zámkového mechanismu.
Ti co nemají své balkony ale chtějí balkony uzamykatelné – tedy aby kliky byly
vybaveny funkčním uzamykatelným mechanismem!
Moje otázka zní:
Vyrábí se balkonové rámy s dveřmi, u kterých by bylo později
možné vyměnit kliky bez zámků za kliky se zámky???
Kliky mají zapuštěn kovový zámek.
Děkuji za odpověď!
Monika Nováková

Antonín Laňar
10 let před
Odpovědět  Monika

Dobrý den Moniko,
plastové uzamykatelné dveře se musí objednat již při výrobě, jinak se mění celé křídlo. neberte tento názor za dogma ale je to moje zkušenost.
Přeji pěkný den

Zámečnictví Schwarzenegger
Zámečnictví Schwarzenegger
6 let před
Odpovědět  Monika

Zámek na klice balkonových dveří neslouží k uzamčení dveří do zárubní, jako je tomu u klasikých dveří vchodových. Uzamyká pouze kliku, aby s ní nešlo otočit. Takže ve vašem případě jistě bude stačit pouze vymenit kliky neuzamykatelné za kliky uzamykatelné.

Pepa
Pepa
10 let před

Vypadá podle fotky jak podvodník, já bych mu nevěřila a to se v lidech vyznám………

Václav Zeman
Václav Zeman
8 let před

Děkuji za nabídku, ale již mám vybranou bližší firmu. Děkuji a přeji hezký den.
Václav Zeman.

5
0
Přidejte svůj názor.x